Bugün itibariyle dünya genelinde koronavirüs tespit edilmiş vakaların sayısı 100.000’ i geçti. Çin ve diğer ülkeler dışında koronavirüs vakalarının tespitini yapmak, onları kontrol altında tutmak, takip etmek ve özel odalar hazırlamak virüsün yayılmasının yavaşlatabileceği düşünülmektedir.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tüm ülkelerin vaka sayılarını sınırlama ve virüsün yayılmasını önlemede üstün çaba göstermeye çağırmaktadır. Mümkün olduğunca tedbirler alınmalı ve virüse karşı geliştirilecek aşı için zaman kanılmalıdır. Eğer virüsün kontrolsüz ayılmasına izin verirseniz sadece o ülkenin vatandaşlarına değil, diğer ülkeleri de etkileyeceği anlamına gelmektedir. Bu virüsü her durumda kontrol altına alınması, etkisini azaltmamız ve durdurulması gerekir. Herkes bu durumda üzerine düşen görevi yapmalı, uzun yolculuklarda, işyerinde ve kalabalık ortamlarda kendisini korumalıdır.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) bu konuda herkesi kordine etmek, rehberlik yapmak, malzeme dağıtmak ve insanlara kendilerini korumaları için ihtiyaç duydukları bilgileri paylaşmak için tüm gücüyle çalışacaktır.

“Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Koronavirüsü Hakkında Bilgilendirme” için bir yorum

  • Türkiye de yapılan önlemler de gerçekten anlamlı koronavirüsünü dikkate alarak önceden korunma ve dezenfekte işlemleriyle güzel bir hazırlık yapıldı. Şimdi bu tedbirleri elden bırakmamak gerekir. Dünya sağlık örgütü bu konuda hızlı hareket etmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir