Çin’de başlayıp hızla tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü, Türkiye’de ilk korona virüsü vakası tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk korona virüsü vakasını duyurmasının ardından Türkiye’de bir dizi tedbirler uygulamaya geçirilmiştir. Alınan tedbirlerle beraber Türkiye’de korona virüsünün yayılması engellenmeye çalışılacaktır. Korona virüsü özellikle temas halinde bulaşabilen bir virüstür bu nedenle ellerin sık sık ve uzun süreli yıkanması gerekmektedir. Türkiye’de korona virüsü vakası ile birlikte birçok insan özellikle maske ve kolonya talebinde bulundu. Özellikle el dezenfektanlarına yoğun ilgi duyulmakta ve stokların tükendiği bildirilmektedir. Toplu taşımalar, kalabalık yerler ve tuvaletlerden çıkarken mutlaka ellerin yıkanması, su olmayan alanlarda el dezenfektanları ile ellerin temizlenmesi önerilir.

Türkiye’de korona virüsü ile talebi artan el dezenfektanları ve sıvı sabunları el hijyeni için oldukça önemlidir. İnsanlar ellerini sürekli sabit tutmakta zorlanırlar bu yüzden sık sık gözlere, ağza ve yüze dokunurlar. Ellerin sık sık yıkanması durumunda korona virüsü riski azalır ve kendinizi korumuş olursunuz. Rubbermaid Antibakteriyal sıvı sabunları bu konuda sertifikaları ile dünya da bilinen bir markadır. Özel alanlarda kullanılan koruyucu, güvenli ve uzun ömürlüdür. Koruyucu farklı çeşit antibakteriyal sabunları ile tüm lavabo ve tuvaletlerde kullanımı uygundur. Ayrıca alkollü el dezenfektanı yüksek koruyuculu olup okullar, hastaneler, işletmeler, ofisler ve otellerde kullanılmalıdır.

Türkiye’de korona virüsüne karşı tüm önlemler alınmış olup vakaların güvenli şekilde karantinaya alınması ve etkileşimde olduğu yakınlarının da takip edilmesi işin ciddiyetinin göstermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir