BM Vakfı, Birleşmiş Milletler ’in küresel ilerlemeyi sağlamak ve acil sorunları çözmek için ihtiyaç duyduğu fikirleri, insanları ve kaynakları bir araya getiriyor. Önemli noktamız, kalıcı değişim için iş birliği yapmak ve insanlığın en büyük zorluklarına karşı çözüm bulmaktır.

Yeni korona virüsü hastalığı için Dayanışma Müdahale Fonu, Dünya Sağlık Örgütü’nün ve ülkelerin çalışmaları desteklemek için birçok bağışçıdan yardım toplanacaktır. Birleşmiş Milletler (BM) ve İsviçre Hayırseverlik Vakfı tarafından oluşturulan bu fon şahıslar ve kurumların bu müdahaleye katkı sağlayabilir.

Korona virüsünün küresel ve çözüm gerektiren bir sorun olduğunu dile getiren BM Vakfı Başkanı ve CEO’ su Elizabeth Cousens, bu fon ile tüm insanlar savaş açmış olacaklar. Tüm bağışçılar fona yardımda bulunmak için www.COVID19ResponseFund.org ile destekte bulunabilirler.

COVID-19 Stratejik Hazırlık ve Müdahale Planında, özellikle savunmasız ve zayıf sağlık sistemlerine sahip ülkelerin hızla COVID-19’a dahil olması ile buna hazırlanması ve bunlara cevap vermesi için eylem planları uygulanacaktır. Burada vakaları tespit etmek, virüsün bulaşmasını engellemek ve vakaların tedavisini yapmak esas alınır.

Dünya Sağlık Örgütü ve ortakları, teşhis laboratuvarları kurmak, gözetim ve veri iyileştirmesi yapmak, yoğun bakım üniteleri kurmak, tedarik zincirlerini güçlendirmek, aşı araştırması ve geliştirmesini hızlandırmak için finansman aramaktadır.

Birleşmiş Milletler Vakfı ve İsviçre Hayırseverlik Vakfına yapılan tüm bağışlar yasaların izin verdiği ölçüde gerçekleşir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir